lunes, 27 de junio de 2011

La igualtat és cosa de totes i tots, fem camí en favor dels drets de LGTB



Jo estic en favor dels drets de gais, lesbianes, bisexuals i transexuals, de la mateixa manera que ho estic a favor de la igualtat de gènere i d ’altres lluites que considero meves.







Arriba el 28 de Juny, i com cada any per aquestes dates s’apropa un moment de reivindicació, de lluita i de celebració: el Dia de l’Orgull LGTB, que visibilitza unes reivindicacions que tots els homes i dones hem de fer nostres.

Ens trobem en un moment en que els drets i llibertats estan més reconeguts que mai. A Espanya s’han aprovat nombroses iniciatives d’àmbit civil i social dirigides a acabar amb la discriminació per raons d’orientació sexual.

Així, iniciatives com la Llei per a la Igualtat de Tracte i la no discriminació, impulsada pel Govern Central, seran una realitat una vegada acabat els tràmits parlamentaris i aprovada. 

I front el progrés social, que està esdevenint una realitat gràcies als partits d’esquerres i moltes entitats i organitzacions civils, ens trobem amb un Partit Popular que fins i tot ha presentat i manté un recurs d’inconstitucionalitat a la Llei de matrimonis entre persones del mateix sexe. Una deriva a la que la dreta més reaccionaria i involucionista ens vol avocar i que desgraciadament ens apropa a d’altres països on no es respecten els drets més basics, i fins i tot es penalitzen les relacions entre persones del mateix sexe.

Però més enllà dels canvis en la legislació la situació avui dia encara s’allunya molt de la igualtat real, i veiem pràctiques discriminatòries, sovint indirectes, però que continuen sent una realitat.

D’altra banda hem de tenir molt present que aquest camí cap a la igualtat i la no discriminació per raons d’orientació sexual es una ruta que hem de compartir totes i tots: no podem deixar que la reivindicació d’una societat més justa recaigui tan sols sobre les persones que se senten discriminades.

No podem permetre que dues persones que s’estimen hagin d’amagar-se com en altres èpoques en que tan sols era vàlid un model de família.

No podem permetre que dues persones que s’estimen no tinguin reconeguts els mateixos drets i deures que la resta.

No podem permetre que la discriminació a gais, lesbianes, heterosexuals o transexuals continuï empenyent el futur d’una societat que s’ha de fonamentar en la llibertat i la igualtat entre persones.
 
Jo estic en favor dels drets de gais, lesbianes, bisexuals i transexuals, de la mateixa manera que ho estic a favor de la igualtat de gènere i d ’altres lluites que considero meves. I com jo som moltes les persones que reivindiquem canvis en àmbits que potser no sempre ens afecten directament.  Però al cap i a la fi son lluites que pretenen canvis globals, i per aquest motiu totes i tots hem de sentir-nos part de la solució perquè sinó continuarem esdevenint aliats del problema.

La igualtat és cosa de totes i tots, fem camí en favor de drets de LGTB

Rubén Castro
Primer Secretari de la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca

No hay comentarios: