martes, 17 de mayo de 2011

El futur que decidim tothom i que tenim a les nostres mans


Ara que estem gairebé a finals de la campanya electoral, es moment d’analitzar alguns dels valors i objectius que ens motiven com a partit i com a organització política a defensar un programa i una candidatura.

Sense dubte Sant Andreu de la Barca ha avançat de forma espectacular en els últims anys, principalment en infraestructures, serveis i activitats per a tota la ciutat.

D’aquest desenvolupament ens podem quedar amb moltes realitats, amb molts serveis que ens fan la vida a aquesta ciutat més saludable i més justa.
Crec que es necessari fer un anàlisi breu però intens (certament es molt dificil resumir tot el que s'ha fet, que ha estat molt) sobre els avenços en polítiques de joventut que s’han fet a la nostra ciutat:

Comptem amb un programa d’oci nocturn amb activitats alternatives, accessibles i saludables, que es renova cada mes amb diferents activitats periòdiques.

-Un Centre de Recursos Juvenils, amb un servei d’informació i assessorament juvenil, i un espai d’oci dinamitzat que compta amb ordinadors, videojocs, jocs de taula, ping-pong, etc.

-Més facilitats per la mobilitat, amb un nou servei d’autobús urbà-interurbà, el primer carril bici i un servei de bicicletes públiques, biciSAB, que facilita els moviments per tot el terme municipal.

-Grans esdeveniments anuals on l’oci, l’esport i la cultura s’uneixen per facilitar estones de diversió: la Gimcana Nocturna, el Tunel del Terror, el Festival Jove, etc.

-Més formació amb espais com la nova Aula de Formació, equipada amb ordinadors on ja s’estan fent cursos orientats a la gent jove, a dones, etc.

-Millor informació i participació mitjançant la web Xarxa Jove, introduïda també a les Xarxes Socials i que es un gran complement a les reunions amb entitats i grups de joves que es realitzen periòdicament.

-Més gestió i eficiència amb el nou Pla Integral de Joventut que servirà per analitzar la situació actual del jovent a Sant Andreu de la Barca i marcar les noves línies d’actuació de l’actuació municipal en quant a joventut (de forma transversal). Aquest mateix Pla ha d'oferir el camí a a seguir per millorar la participació, nous organs, nous serveis i major proximitat, etc.

Per tant, a l’hora de fer el nou Programa Electoral jove del PSC s’ha tingut una visió específica amb la gent jove, d’acord amb tot allò que s’ha fet, i s’ha apostat per impulsar millors oportunitats d’una forma transversal.


Per això, la Joventut Socialista de Sant Andreu de la Barca i el PSC hem tingut en compte 3 grans objectius a l’hora de presentar aquestes propostes:

-Facilitar l’emancipació juvenil, entenent-la com una fita que s’ha de aconseguir mitjançant les facilitats en formació, treball i habitatge.

-Oferir unes activitats públiques d’oci i culturals saludables que siguin accessibles pels i les joves de la ciutat.

-Fomentar la participació juvenil, facilitant que el jovent s’impliqui en la vida pública de la ciutat i en l’elecció de les activitats i serveis juvenils. Prestant especial atenció amb el contacte mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

Unes propostes que recullen moltes idees de la gent que ha participat en les diferents campanyes de participació  i actes públics realitzats per la Joventut Socialista de Sant Andreu: per posar un exemple, en les carpes ubicades front als instituts de la ciutat vam rebre gairebé 300 propostes.
Es doncs, un treball continu i de molts anys que es sintetitza en el nostre programa i que farem tot el possible perquè sigui una realitat en els propers mesos i anys.

Perquè com esmentava abans, pensem en l’actualitat, en la situació de moltes famílies i molts joves que no tenen feina, que no tenen formació o volen ampliar-la, que volen accedir a un habitatge o simplement volen tenir bones estones d’oci i cultura sense haver de desplaçar-se de Sant Andreu. I ho fem pensant també en el futur, en consolidar una ciutat de serveis de qualitat, una ciutat accessible i una ciutat amb oportunitats per a tothom, sense importar el seu gènere, edat o origen.

Fer que Sant Andreu de la Barca continuï sent una ciutat amb present i futur per la gent més jove, es una tasca comuna, que necessita de la participació de totes i tots, començant per el proper 22 de maig.

Per un Sant Andreu més jove vota PSC, vota Enric Llorca

No hay comentarios: