viernes, 12 de septiembre de 2014

Moments per compartir!


Ja ha acabat la Festa Major de Sant Andreu de la Barca i voldria aprofitar aquest bloc per expressar amb paraules, i algunes imatges, alguns dels sentiments que ens comporta un dels esdeveniments més esperats a la nostra ciutat.

El treball en equip de l'Ajuntament, les entitats i tantes persones anònimes fa que aquesta Festa sigui una gran Festa: la de la gent jove, la gent gran o la infància. La dels veïns i veïnes de Sant Andreu i la dels visitants de tota la comarca o d'arreu del país.

La trobada de gegants, el pregó, les exposicions o les gimcanes són una tradició esperada pels propis col·lectius que hi formen part, i per extensió per a tothom. Amb totes les activitats es demostra un any més que amb imaginació i treball s'aconsegueix una programació variada malgrat la difícil situació econòmica en general.

Tanmateix, actuacions com la del Mago Pop o El Niño de la Hipoteca -sense oblidar el talent local d'artistes del món de la música- han estat molt esperades.


A més, tot just començada la Gimcana Nocturna, acompanyats pel regidor de Joventut, Jose María Roque, vam aprofitar per mullar-nos amb globus d'aigua amb motiu de la recollida de fons per la investigació de l'ELA (Esclerosis Lateral Amiotrófica). Així els grups participants i tothom qui estavem presents vam poder fer la nostra aportació. En l'organització d'aquesta iniciativa solidària hi era l'Agrupació de Joves.

Sobre la gimcana podem parlar molt... un gran número de joves -una seixantena de grups participants (tot un rècord)- amb cues per apuntar-se i moltíssima imaginació alhora de fer les disfresses i els carros: aquest any dedicats a la nostra infància. (el Radiocassete, els dibuixos de Bola de Drac o Els Picapedra, els xarops per nens, el Grand Prix, contes populars i desenes de motius per recordar)

Per acabar, vull fer esment a l'exposició de Teresa Herrero: he de confessar que la intensitat de les seves pintures ens ha omplert d'alegria i positivisme. Aquestes sensacions inherents al seu éstil les trobem en el cartell de Festa Major d'enguany, que estic segur que passarà a la història com un dels millors.

No hay comentarios: