lunes, 15 de abril de 2013

Aquell que llença flors sobiranistes mentre retalla les arrels del Baix Llobregat



Al Baix Llobregat, el President Mas llença flors sobiranistes per un costat, mentre retalla les arrels de la comarca, per l’altra

El President Mas s’ha apropat a les terres del Baix Llobregat per demanar el suport de la població a la “transició nacional”. Aquesta trobada forma part d’una gira del President per tot el país, per tractar l’assumpte prioritari del Govern: ja ho vam veure quan van dedicar la primera sessió parlamentària al sobiranisme, han posat en marxa consells assessors i tot allò que tingui a veure amb el debat identitari.

En aquest sentit, l’actitud insurrecta de CiU es molt activa per demanar la transició nacional (sense consultar-ho abans a la ciutadania) però molt mansa i alineada amb els bancs, poders financers i grans fortunes. I es que per exigir que pagui més qui més té, o acabar amb els desnonaments no veiem cap acció del flamant executiu “dels millors”.

Per això, es certament increïble que es dediquin tots els esforços a aquest debat mentre els Ajuntaments han d’assumir serveis competència de la Generalitat, mentre l’ocupació s’estanca, i mentre els nivells de pobresa a Catalunya no paren de créixer: tot i que el mateix Govern i alguns mitjans pretenen centrar l’actualitat en allò identitari, cada dia estem veient com es tanquen escoles, paralitzen obres i serveis de salut, es menysprea als Ajuntaments, es deixen orfes a les entitats del tercer sector, etc.

Per això cal recordar que al Baix Llobregat, el President Mas llença flors sobiranistes per un costat, mentre retalla les arrels de la comarca, per l’altra.
                                                                                                
Potser el país aniria millor si, com a Andalusia, s’actués contra els desnonaments, plantant cara als bancs que reben prous diners públics. Potser mentre el Sr. Mas demana legítimament més recursos per Catalunya, caldria donar exemple i prioritzar la recaptació d’impostos dels qui mes tenen. Potser per fer “una Catalunya rica i plena” haurien de començar pels i les joves, no augmentant un 60% les taxes universitàries, no posant de noves a la FP. Potser cal que recordin que no haurien de fer fora especialistes i serveis de salut si volen un país amb bona salut i amb més força productiva.

Fa pocs dies s’obria un llumí d’esperança quan deien que volen crear estructures d’Estat: Quina llàstima que entre aquests serveis no es trobin ni l’educació, ni la salut, ni l’habitatge, ni res del que ha de sostenir el benestar de la ciutadania!
Per un moment podíem pensar que el Sr. Mas vivia a un país real on la gent pateix, reivindica i somnia un futur millor més enllà d’una bandera.

Per això hem de recordar al President Mas que “la identitat” també la fan les persones. Al Baix Llobregat no cal que ningú vingui a donar lliçons de sobiranisme ni de catalanisme. Estimar la nostra terra també es lluitar pel treball digne i un futur millor pels nostres fills i filles.

CiU en comptes de fugir de totes les responsabilitats socials i polítiques podrien prendre exemple dels qui dia rere dia s’enfronten a la realitat per molt complicada que sigui (com els Ajuntaments del Baix Llobregat) i estudiar les alternatives que els grups com el PSC proposen al Parlament, i que altres territoris a Espanya i Europa ja apliquen.

Rubén Castro Torres
Primer Secretari JSC Sant Andreu de la Barca

No hay comentarios: