lunes, 18 de junio de 2012

El Consell de la Igualtat del PSC


Amb les companyes Imma Moraleda i Purificación Causapi
 Des del darrer Congrés del PSC, el nostre partit ha fet un pas més en la lluita per la igualtat d’homes i dones: el treball que es feia a traves del Consell de Dones passa a desenvolupar-se al nou Consell de la Igualtat, un òrgan de participació i debat per l'impuls de les polítiques d'igualtat.

Un espai en el que ara també participarem els homes, i que permetrà establir una relació entre la militància per continuar en el camí d'una organització més oberta i plural que faci del feminisme una prioritat en el nostre projecte polític.

El Primer Secretari del PSC, Pere Navarro durant la seva intervenció
La primera sessió a la que vaig tenir l’orgull de participar va servir per analitzar la situació i posar en comú alguns punts de vista sobre el que hem de fer. En aquest sentit vull destacar les intervencions del Primer Secretari del PSC, Pere Navarro, que va reafirmar el compromís dels i les socialistes per la igualtat de gènere, reivindicant unes polítiques públiques que acabin amb la discriminació i la violència que atempta contra les dones. També Imma Moraleda, Secretaria de Polítiques de Dones del PSC i Purificación Causapié, Secretaria d'Igualtat del PSOE van fer un anàlisis acurat de l'actualitat, repassant els principals avenços que el socialisme català i espanyol han aportat en la lluita per la igualtat.
Gisela Navarro,Secretaria Igualtat PSC Baix Llobregat

El fet que el Partit dels Socialistes de Catalunya compti amb un òrgan de polítiques d’igualtat visible i obert a la militància es la millor manera d’incloure en la primera línea uns temes que els Governs de CiU i del PP estan deixant més enrere que mai.

Nuria Marin,Secretaria Canvis Socials PSC
Durant els propers mesos s’obrirà el treball en grups i comissions, i serà el moment en que les dones i especialment els homes ens afegim en aquesta lluita que també ens afecta: perquè ens queden moltes barreres per enderrocar i molts canvis per implantar amb polítiques clares i decidides.
Hem de continuar impulsant accions transversals que tinguin present la perspectiva de gènere i accions concretes que visibilitzen les aportacions de les dones d'ahir i d'avui, que trenquin amb les estructures masclistes que fonamenten la violència de gènere, etc. En definitiva hem de treball per ésser, més que mai, l'alternativa a les polítiques neoliberals que en aquests moments de crisis estan deixant de banda tots els canvis que permetrien un major benestar, que suposarien una extensió dels drets i llibertats de dones i homes. 

Sempre que tinc l’oportunitat de fer-ho públicament recordo el gran treball per la igualtat del Govern del President Montilla en àmbits com el treball, la seguretat o la salut: els programes a favor de la conciliació i la corresponsabilitat, la lluita contra la violència masclista,etc. Una tasca que potser no ha estat ben explicada, o fins i tot no ha estat ben rebuda ja que tenim un dèficit d’explicació en quant a les polítiques d’igualtat: sembla que tot està fet, que no cal nous avenços.
Es per això que espero que aprofitem aquest nou òrgan com una estructura més on aplicar l’ideari socialista i feminista amb el que reivindicant aquestes polítiques tant necessàries.
Els resultats els veurem properament, però de moment em quedo amb l’ il·lusió i el compromís de tants companys i companyes per un futur més digne, on la igualtat no sigui una utopia sinó una realitat efectiva per a tothom. El PSC fem una vegada més un pas endavant per la igualtat i ho haurem de fer amb força i empeny. Endavant!

Rubén Castro

No hay comentarios: