sábado, 26 de marzo de 2011

A Sant Andreu + oportunitats per la formació i les TIC

Aquesta setmana Sant Andreu de la Barca compta amb un nou espai, un nou recurs en favor de la formació i la igualtat.

Es tracta de la nova Aula de Formació situada a l’Espai Jove, al Centre Cultural Aigüestosses equipada amb 20 nous ordinadors i projector. Veritablement no es tracta d’un fet aïllat, ja que des de fa temps l’Ajuntament realitza cursos de formació en informàtica, entre d’altres, a diversos a altres sales de la ciutat.

Però del que no hi ha cap dubte es que aquest nou equipament suposa un pas més que ens permet:

  1. Ampliar els cursos que ja es fan des de la Regidoria d’Igualtat, dirigits principalment a dones. D’aquesta manera la possibilitat d’alumnat assistent s’amplia, així com el número de cursos oferts.
  2. Possibilitat de crear nous cursos, per exemple dirigits a la gent jove
  3. Crear un model descentralitzat de formació i accés a les  tecnologies de la informació i la comunicació amb espais proper als diferents barris de la ciutat.


De moment, en l’àmbit de les polítiques d’igualtat, s’impartiran cursos gratuïts d’informàtica sobre alfabetització digital, Internet, Xarxes socials, etc. per tal que tant homes com dones sàpiguen servir aquestes importants eines. Així per exemple es calcula que s’oferiran més d’una quinzena de cursos en poc mes de 3 mesos.

D’altra banda, cal tenir present que ens trobem en un moment difícil i cal prioritzar en els serveis i valors que veritablement ens fan avançar econòmicament, però també socialment.
I es que continuar avançant per la igualtat d’oportunitats es una necessitat ineludible: cal una aposta clara per oferir la millor formació a la gent, principalment a les persones que tenen mes dificultats per accedir a les TIC, trencant l’anomenada bretxa digital, i per tal de que l’edat, el gènere o l’origen no siguin un impediment per formar-se i trobar treball.

Precisament l’Alcalde i candidat del PSC a l’alcaldia de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va fer públic que properament es poden ampliar les sales d’ordinadors en dos espais més de la ciutat.

Així, per posar un exemple, facilitar que les dones que no sàpiguen aprenguin a utilitzar els ordinadors, a comunicar-se per Internet i obrir-se en aquest mon digital, és una política progressista, social i integradora que Sant Andreu de la Barca es mereix i que els i les socialistes continuarem defensant: per la igualtat entre dones i homes, la igualtat d’oportunitats per la gent més jove, per la gent gran, pels que han arribat d’un altre territori per quedar-se, etc.

Sense dubte és un exemple, tan sols un, del model de ciutat que amb el PSC i l’Alcalde Enric Llorca estem aconseguint.

No hay comentarios: