domingo, 2 de noviembre de 2014

A Sant Andreu de la Barca fem alternativa per la gent jove!

Imatge de la presentació de les mesures de formació i ocupació
amb l'Alcalde Enric Llorca
Article de Rubén Castro publicat a El Far

La Catalunya d’avui és la de molts joves que no troben feina, la que imposa taxes inassumibles per formar-se, i a la que fins i tot han de marxar fora per fer-ho. Aquest any hi ha un 24% més d’estudiants catalans que marxen a estudiar a altres comunitats.

A més,  el Govern de Rajoy ha retallat les beques fent que molts estudiants que les haurien de rebre es quedin sense, i ha imposat una restrictiva llei Wert que atempta contra la igualtat d’oportunitats i la diversitat cultural.

Però a Catalunya el Govern de CiU (amb el suport d’ERC) tampoc no és queda curt. Han retallat els recursos de formació ocupacional, han imposat taxes a la Formació Professional i han augmentat les taxes universitàries fins a un 65%, impossibilitant l’accés de molts joves a l’educació superior. Fins i tot han denegat els cursos de formació (administració, auxiliar, comerç, etc.) que cada any organitzaven a Sant Andreu de la Barca.

Però que no ens enganyin, no hi ha una única manera de fer les coses. A Sant Andreu de la Barca -tot i no tenir les competències- marquem la diferència impulsant més cursos i activitats amb recursos propis. 

L’Equip de Govern Socialista encapçalat per Enric Llorca ha desenvolupat, entre d’altres, un nou pla d’ocupació que subvenciona a les petites i mitjanes empreses que contractin joves de 16 a 30 anys.

A més, cada dia s’impulsen nous cursos, tallers formatius i accions d'assessorament (en tan sols un any s’han fet més de 5.000 actuacions amb les que s’han format més de 400 persones, 200 han trobat feina, etc.)

Front una dreta que ens pren drets i oportunitats, els i les socialistes de Sant Andreu de la Barca treballem per un present i futur millor per la gent jove:. Aquesta es la nostra prioritat.

No hay comentarios: