Unes polítiques que ja van començar fa més de 3 anys, amb el govern de Pasqual Maragall, i tot i que algunes accions es van veure solapades pel soroll extern i la reforma de l'Estatut, s’ha d’explicar que van ser moltes i molt important.
En l’àmbit sanitari, concretament a Sant Andreu de la Barca, des de fa poc comptem amb el que es pot considerar el Centre d’Urgències extrahospitalari més innovador del país.
El CUAP va ser inaugurat el pasat 17 de Febrer i va assistir-hi l’Alcalde Enric Llorca i la Consellera de Salut, Marina Geli. A continuació podeu veure les fotografies de l’acte.
Aquest centre compta amb atenció d’urgències especialitzada, per tal de resoldre més del 80% dels casos, gràcies a la sala de reanimació cardíaca, de cirurgia menor, diagnosi per radiologia, anàlisis, etc.
Per tant, aquest centre fa que els ciutadans i ciutadanes de Sant Andreu no haguem de desplaçar-nos a l'Hospital de Martorell, com s’havia de fer fins ara, per a moltes urgències. D’aquesta manera també hi ha assistència a domicili.
En aquest sentit també s’està reformant i ampliant el CAP de la Solana, amb la progressiva incorporació de especialistes i més metges.
Aquests serveis son una mostra de que els governs tant des de l'Ajuntament com de la Generalitat s'esta han fet un gran esforç per millorar i augmentar els serveis sanitaris del municipi.
En qualsevol cal, cal admetre que encara queda molt per fer a tot el país, però en els últims anys les actuacions, dedicades, tant a la Salut com a altres polítiques pel Benestar han augmentat significativament.
Per posar un exemple, en l’àmbit de la Salut el pressupost s’ha triplicat en relació amb el del 2003, i en les infraestructures sanitàries, el Pla d’Inversió en Infraestructures Sanitàries contempla crear fins el 2012 més de 200 nous equipaments sanitaris nous, comptant evidentment amb els avenços mèdics, es a dir posant al servei de la població els nous mitjans sanitaris, i organitzatius, com ara la Recepta electrònica.
A nivell de Sant Andreu, les campanyes de foment dels hàbits saludables,la posada en marxa de serveis públics de qualitat, i la reestructuració dels espais per aconseguir un urbanisme sostenible, reconvertint en passeig l’antiga NII, la integració del marge proper al riu i a l’autovia o la propera urbanització de l’espai per on passaven els ja soterrats FGC, esdevenen la marca d’una Ciutat de progrés, d’una ciutat de futur, d’una ciutat del benestar. En definitiva, d’una ciutat amb il·lusió.
Aquest esperit de futur fa que avui dia, el nostre municipi encapçali la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, essent impulsora d’aquesta sensibilitat per la salut de les persones i per a la sostenibilitat i preservació del Medi Ambient.
Sobre això últim, voldria mencionar l’acord que han arribat els Ajuntaments del Baix Llobregat, entre d’altres, Sant Andreu, i que significa frenar l’ampliació de les industries més contaminants de l’atmosfera.
Considero que aquesta decisió es molt important, perquè si bé en aquesta comarca la industria es un sector decisiu per la economia, es responsabilitat dels governs municipals evitar i reduir les conseqüències negatives sobre el medi, que en aquest cas junt amb la gran densitat de població i el volum de trànsit, fan que hi hagi un nivell de contaminació molt alt, i per tant s’ha de prestar especial atenció a aquesta zona.
Actuant de forma urgent. I això suposa fer-ho amb decisió i estant alerta, emplaçant a les industries per que prenguin les mesures per disminuir aquests abocaments de gasos contaminants, i a l’hora demanar que reinverteixin part dels beneficis de producció a preservar el medi i possibilitar polítiques de millora del Medi Ambient.
Per això, fins que la Generalitat no acabi el Pla Especial de Protecció, però posteriorment també, es necessària la col·laboració de tots els organismes municipals, comarcals i nacionals, per actuar tots junts i aconseguir la sostenibilitat Mediambiental de la Comarca.
No hay comentarios:
Publicar un comentario